Powered by Bravenet Bravenet Blog

30-12-2015

10:24 AM

ÅRET SOM GÅTT 2015

ÅRET  SOM  GÅTT  2015.

Är alltid svårt att sammanfatta ett år man skulle vilja få med så mycket men jag skall i alla fall samman fatta lite.

Det har blivit 12st tävlingar totalt i år 6st SL och 6st BP varav 3st SL och 3st BP har varit klassiska så det har varit en jämn fördelnig och det är så jag trivs jag tävlar gärna i båda diciplinerna, men utrustning är det jag trivs bäst med om jag måste välja.
Årbästana ligger på med utrustning böj 380kg, bänk 372,5kg, mark 340kg och totalt 1087,5kg (max total 1092,5kg) Klassiskt  böj 305kg, bänk 246kg, mark 335,5kg och totalt 877,5kg (max total 886,5kg)
Medaljerna ser ut som följande FM guld SL både utrustning och klassiskt. FM brons BP. FM silver klassisk BP. VM guld klassiskt SL master 1. EM guld BP master 1. SFI guld SL och BP. ÅM guld SL både utrustning och klassiskt.
Jag har slagit Finskt rekord totalt i både klassiskt SL (877,5kg) och utrustning (1087,5kg) Världsrekord i klassisk BP master 1 (240,5kg) Finskt master 1 rekord i BP (372,5kg)

Hela våren präglades av att båda knäna var ömma men lyckades ändå vinna både FM i SL och klassiskt SL. Och när det var dags för klassiska VM i SL för master 1 på hemmaplan i Salo hade jag även skadat ena ljumsken. Men jag lyckades med minsta möjliga marginal bärga hem guldet och WR i bänken trots att vänster knä blev jävligt sjukt i första böjen och måste avstå 2 böjar och i marken gjorde det ont som fan men med hjälp av is kylning kunde jag bärga hem Guldet med ett sista marklyft på 325kg. Det här var ett riktigt fint ögonblick från året som gått att ta VM guld på hemmaplan med fint publikstöd och avgöra i sista marken kan inte bli mycket bättre, ja det skulle ju varit total resultatet då men kunde inte göra mera skadad och det räckte.
Ett annat starkt minne som inte slutade lika lyckligt är den hårda tävlingen på BP FM i Ekenäs där jag snöpligt blev 3a på 362,5kg och utanför laget till BP VM i Sundsvall.
EM i bänkpress i Tjeckien slutade i storbesvikelse när jag klarade endast ingångsvikten 340kg och blev 4a. det var riktigt dåligt att göra årets sämsta bänkpress resultat på EM mycket förbannad och besviken över det. Men fick en fin revansch när jag van veteran EM i bänkpress i Tallinn och satte alla mina lyft 340kg, 355kg och pers 365kg och blev tävlingarnas bästa lyftare, det var ju en sådan serie jag borde gjort i Tjeckien oxå.
Året avslutades med en super tävling vid SFIM i SL på hemmaplan på idrottsgåden där jag slog Kentas finska veteran rekord i bänken och persade med 7,5kg till 372,5kg och slog sedan totalrekordet av bara farten med 1087,5kg vilket var pers och det var nästan på dagen 9år sedan jag gjorde mitt förra pers 1085kg på samma plats. Det var en mycket fin avslutning på ett i det hela taget mycket framgångsrikt lyftar år då jag har höjt mitt pers i bänkpress med 20kg trots att det här var mitt 26e tävlingsår i SL
Det har blivit nya wiks pers i bänken 206,92p och totalt 604,10p.
Tog på sommaren mitt 26e raka ÅM guld i kula.

Årets dubblingar: FM guld i SL och klassiskt SL och  slagit finska rekord totalt i båda diciplinerna.
Årets besvikelse: EM BP
Årets skada: Ömma knän hela våren.
Årets dåliga form: Markformen vid FM i SL i Tammerfors.
Årets pinsamma: Att inte kunna stöta 13m i kula på tävling.
Årets moment: Bänkpress med skjotra 20kg pers.
Årets WR: Klassisk BP 235,5kg och 240,5kg.
Årets mest spännande : Klassiska VM i Salo.
Årets bästa tävlingar: SFIM SL och veteran EM BP.
Årets bästa upplevelse: När Sandra slog 2st WR och vann BP VM på hemmaplan i Sundsvall.
Årets äntligen: Innehavare av det Åländska rekordet i bänk i tyngsta klassen.
Årets veteran lyftare i Finland: Ove Lehto
Årets saknade: Kunde inte kasta diskus på grund av ljumskarna.
Årets tristaste: Regnet på sommar RAW.


 

0 Kommentar(er).

There are no comments to this entry.

Post New Comment

No Smilies More Smilies »