Powered by Bravenet Bravenet Blog

28-2-2015

1:57 AM

FM STYRKELYFT I TAMMERFORS

FM STYRKELYFT I TAMMERFORS

Vägde in på142,78kg Tyvärr var det tyngst i klassen bara 600g tyngre än Kenta.

KNÄBÖJ: Uppvärmningen rav kändes sisådär varken bra eller dåligt gick bara till 225kg. med dräkten kändes det däremot lätt och fint och tog sista värmarn på 350kg. Gick in på 360kg och det blev ett lätt lyft men 3röda för djupet, tror jag ställde mig lite för brett i det här lyftet och komm inte ner ordentligt. Höjde ändå lite försiktigt till 365kg och även det kom lätt upp men vad fan 2-1 rött för djupt, men tur för mig gick juryn in och ändrade domarbeslutet till ett godkänt lyft, skönt! Nu gick jag på 380kg i sista rundan och fick till ett bra lyft som inte var allt för tungt heller och nu var det 3vita lampor skönt att avsluta böjarna på ett bra sätt. För kenta sket det sig när alla hans 3 fösök på 400kg blev underkända på grund av dåligt djup, skador spåkade lite i hans huvud och han vågade inte sätta sig tillräkligt djupt. Jari gjorde det bra och även han klarade 380kg. Nu när Kenta var borta viste jag att jag hadde bra chanser att ta guldet.
Är nöjd med 380kg men det var ju egentligen den vikt jag skulle haft i andra lyftet och sedan gått lite högre i sista men nu blev det inte så, men det fans lite mera i kroppen idag som jag inte fick ut.

BÄNKPRESS: Värmningen raw kändes lätt och fint och även med skjortan flöt värmningen helt problemfritt aslutade med 320kg lätt. Ingången var 325kg och blev en stänkare inga problem alls. Höjde till 345kg och även det komm upp säkert. I sista rundan gick jag på 355kg och nu fick jag ta i ordentligt men vikten komm upp säkert. 355kg var ett kanon resultat mycket nöjd med det!(30kg äver Världsrekordet i styrkelyft bänk) Jari klarade bara 240kg så nu vissta jag i stort sätt att gulde var klart om jag inte åkte på någon skada i marken.

MARKLYFT: Här kändes det inte särskilt bra när jag började värma, kände mig seg i ryggen och nu märktes det att markträningen varit riktigt dålig sedan klassiska FM i Ylitorno där knäna blev så ömma. Tog sista värmmarn på 290kg och det kändes inte bra. Gick in på 310kg drog viten hyfsat lätt men kände till min förvåning att greppet på högern nästa  släppte, men reda 310kg gav 1045kg totalt FR master1. Höjde försiktigt till 325kg och även det åkte upp men samma sak nu högerns grepp släpte nästan men godkänt lyft, totalrekordet putsades till 1060kg. Höjde till 335kg till sista rundan men då kom jag bara till knäna när jag kände att greppet for så det blev total bomm. 325kg var en stor besvikelse hadde hoppats på ca340kg men jag var inte i form för det idag det var inte bara greppet som var dåligt(känndes som det var puder på stången, tror den borde putsats med sprit för att få bort fettet) även ryggen var allt för seg och idag 325kg var vad som fanns idag. Kanske kunde jag prövat en lite lösare dräkt kanske det skulle ha funkat bättre? Men formen var inte bra i marken idag, tyvärr bara att konstatera.
Jari drog 350kg och fick 970kg totalt.

TOTALT: 1060kg finskt rekord master1(10kg över världsrekordet) är jag riktigt nöjd med och att ta guldet kändes mycket skönt. Jag blev även bästa herrlyftare på poäng med 590.62p. Om man spekulerar att Kenta fått en böj på 400kg hadde det nog blivit tuft att klarat guldet med den dåliga markformen, men tävling är tävling och man vet alldrig hur dett gått. Jag gjorde ingen perfect tävling idag tror jag kunde gjort 10-15kg till i böjen och så skit mark så en dag när allt stämmer kommer totalen att hoppa upp en del, hoppas man får till alla 3 momenten i en och samma tävling ännu i år.
Det här var 20de året irad jag deltog på FM i styrkelyft och det har blivit 18guld, 1silver och 1 brons. Jag har ju även 3st guld i klassikt styrkelyft så jag har tagit 21 FM guld i styrkelyft i öppen klass. Det här var oxå min 30de tävling på 1000kg eller mera så det var ju även ett lite jubileum.
Får tacka alla som hjälpte mig under tävlingen och uppvärmningen och arrangörerna för bra ordnad tävling.
3 Kommentar(er).

Posted by K-JS:

Jävla bra resultat! nog skall ju 1100 finnas inom räckhåll om du lyckas få till det i alla moment, det lyckas nog en vacker dag! Knäböjen börjar närma sig 400 igen, värkar lovande...
02-3-2015 @ 7:39 AM

Posted by Fredrik Svensson:

Grattis till vinsten.
02-3-2015 @ 10:13 AM

Posted by Kevin jhone:

Fiore said he was interested pittsburgh pirates jersers in the commissioner’s reaction to a recent statement from Tony Clark, blue mookie betts authentic jersers a former first baseman washington nationals jersers and now the director of the MLB Players Association, the labor union that represents the players.
Clark was quoted last week as saying miami marlins jersers that teams “are not signing free agents so they can lose more and in turn, get better draft picks and build up a stronger team.”

Manfred disputed Clark’s claim in his talk with Fiore.

“He said, ‘I disagree entirely,’” Fiore said.wholesale baseball jersers

Manfred maintained that all the teams have a desire to win, and that he doesn’t see the need for changes to ensure that “fundamental motivation.”

The commissioner and Fiore also covered hot topics like start times for World Series games, whether the Montreal Expos could return as a major league team (the team relocated to Washington, D.C., in 2005 and became the Nationals), and which cities might host future All-Star games.

“He did mention Los Angeles and Chicago los angeles angels of anaheim jersers as possible host cities,” Fiore said.

Manfred was oakland athletics jersers elected as the 10th commissioner of baseball in 2014. He 23-4-2018 @ 12:35 AM

Post New Comment